Respiratory Case Reports

Respiratory Case Reports

İNTERAKTİF OLGU SUNUMU: Ateşli Silah Yaralanması Sonrası Sol Subklavian Arter Anevrizması

Yazarlar: Muharrem Çakmak, Atilla Durkan, Bülent Öztürk, Kerem Toprak, Fırat Ayaz, Mehmet Nail Kandemir

Cilt 5 , Sayı 2 , 2016 , Sayfalar 135 - 138

Konular:-

DOI:10.5505/respircase.2016.08870

Anahtar Kelimeler:Travma,Ateşli silah yaralanması,Subklavian arter,Endostent

Özet: Subklavian arter anevrizmaları (SAA) nadirdir. SAA'da, en sık etiyolojik nedenler olarak, ateroskleroz ve torasik outlet sendromu bildirilmiştir. Travma nedenli, özellikle de ateşli silah yaralanmasına bağlı penetran yaralanma sonrası SAA'lar çok daha nadirdir. SAA'larda en yaygın semptom, göğüs ve omuz ağrısıdır. Rüptür, tromboz gelişimi, periferal emboli ve üst ekstremitelerde iskemi başlıca komplikasyonlardır. Tanıda, akciğer grafisi, arteriografi, bilgisayarlı tomografi ve anjiyografi kullanılır. Tedavi cerrahi ya da endovasküler stent uygulaması şeklindedir. Burada, ateşli silah yaralanması sonrası ortaya çıkan sol subklavian arter anevrizması olgu-sunu sunduk.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={İNTERAKTİF OLGU SUNUMU: Ateşli Silah Yaralanması Sonrası Sol Subklavian Arter Anevrizması}, volume={5}, number={135–138}, publisher={Respiratory Case Reports}, author={Muharrem Çakmak, Atilla Durkan, Bülent Öztürk, Kerem Toprak, Fırat Ayaz, Mehmet Nail Kandemir}, year={2016} }
APA
KOPYALA
Muharrem Çakmak, Atilla Durkan, Bülent Öztürk, Kerem Toprak, Fırat Ayaz, Mehmet Nail Kandemir. (2016). İNTERAKTİF OLGU SUNUMU: Ateşli Silah Yaralanması Sonrası Sol Subklavian Arter Anevrizması (Vol. 5). Vol. 5. Respiratory Case Reports.
MLA
KOPYALA
Muharrem Çakmak, Atilla Durkan, Bülent Öztürk, Kerem Toprak, Fırat Ayaz, Mehmet Nail Kandemir. İNTERAKTİF OLGU SUNUMU: Ateşli Silah Yaralanması Sonrası Sol Subklavian Arter Anevrizması. no. 135–138, Respiratory Case Reports, 2016.