Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Bazı At Dişi Mısır Çeşitlerinin Harran Ovası İkinci Ürün Koşullarına Adaptasyonu

Yazarlar: Yalçın COŞKUN, Ayşe COŞKUN, İslim KOŞAR

Cilt 1 , Sayı 4 , 2014 , Sayfalar 454 - 461

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Harran ovası,Ikinci ürün,Zea mays,Mısır,Adaptasyon,Tane verimi

Özet:   Denemeler bazı at dişi mısır çeşitlerinin Harran ovası ikinci ürün koşullarında performanslarını incelemek amacıyla 2008 ve 2009 yıllarında Haran ovasında yürütülmüştür. Denemelerde bitkisel materyal olarak 15 adet at dişi mısır çeşidi kullanılmıştır. Denemeler tesadüf blokları deneme deseninde 4 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Araştırmada; tane verimi, çiçeklenme süresi, bitki boyu, ilk koçan yüksekliği, hasatta tane nemi, tane/koçan oranı incelenmiştir. Tane verimi 2008 yılında 1173.75 (Rx 770) ile 1429.00 (ALPAGA) kg/da arasında değişmiştir. Tane verimi 2009 yılında 797.25 (ALINEA) ile 1107.00 (DKC 6120) kg/da arasında değişmiştir. Sonuç olarak Harran ovası ikinci ürün koşulları için DKC 6120 çeşidi tavsiye edilebilir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2014, title={Bazı At Dişi Mısır Çeşitlerinin Harran Ovası İkinci Ürün Koşullarına Adaptasyonu}, volume={1}, number={454–461}, publisher={Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi}, author={Yalçın COŞKUN,Ayşe COŞKUN,İslim KOŞAR}, year={2014} }
APA
KOPYALA
Yalçın COŞKUN,Ayşe COŞKUN,İslim KOŞAR. (2014). Bazı At Dişi Mısır Çeşitlerinin Harran Ovası İkinci Ürün Koşullarına Adaptasyonu (Vol. 1). Vol. 1. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Yalçın COŞKUN,Ayşe COŞKUN,İslim KOŞAR. Bazı At Dişi Mısır Çeşitlerinin Harran Ovası İkinci Ürün Koşullarına Adaptasyonu. no. 454–461, Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 2014.