Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi

Yazarlar: Güçgeldi BASHİMOV

Cilt 4 , Sayı 2 , 2017 , Sayfalar 196 - 204

Konular:Fen

Anahtar Kelimeler:Balık,Balık tüketimi,Niğde

Özet: Bu araştırmada Niğde il merkezinde yaşayan ailelerin balıketi tüketim alışkanlıkları incelenmiştir. Çalışmada kullanılan veriler Niğde il merkezinde yaşayan 150 kişi ile yapılan anketlerden elde edilmiştir. Anket sayısı, ana kitle oranlarına dayalı Kumelendirilmemiş Tek Aşamalı Basit Tesadufi Olasılık Orneklemesi ile belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, ailelerin aylık ortalama geliri ve aylık gıda harcaması sırasıyla 1,924.80 ve 530.47 TL olarak saptanmıştır. Ailelerin yıllık kişi başına balık tüketim miktarı 3.8 kg olarak belirlenmiştir. Nigde ilindefazla tüketilen balık türünün hamsi olduğu belirlenmiştir. Taze balık tüketilme oranı ise %96.67 olarak tespit edilmiştir. Tüketim şekli olarak %42 oranında kızartma tercih edilmektedir. Balık fiyatını normal bulanların oranı %40 olarak hesaplanmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi}, volume={4}, number={196–204}, publisher={Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi}, author={Güçgeldi BASHİMOV}, year={2017} }
APA
KOPYALA
Güçgeldi BASHİMOV. (2017). Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi (Vol. 4). Vol. 4. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Güçgeldi BASHİMOV. Niğde İlinde Balık Eti Tüketim Alışkanlığının Belirlenmesi. no. 196–204, Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 2017.