Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Effects of the Supplementation of Essential Oil Isolated from Orange Peel (Citrus sinensis L.) to Broiler Diets on the Performance

Yazarlar: Ahmet AYDIN, Ahmet ALÇİÇEK

Cilt 5 , Sayı 2 , 2018 , Sayfalar 127 - 135

Konular:Fen

DOI:10.30910/turkjans.421348

Anahtar Kelimeler:Portakal kabuğu uçucu yağı (Citrus sinensis L.),Etlik piliç,Performans

Özet: Bu araştırmada, etlik piliç karmalarına portakal kabuğu (Citrus sinensis L.) uçucu yağı (PKUY) ilavesinin broyler performansı üzerine olan etkisi incelenmiştir. Araştırmada, 432 adet etlik civciv kullanılmış ve deneme 6 hafta sürdürülmüştür. Etlik piliç karma yemlerine kontrol (1. Grup), 50 mg/kg (2. Grup), 100 mg/kg (3. Grup) ve 150 mg/kg (4. Grup) PKUY ilave edilmiş ve 4 farklı rasyon kullanılmıştır. Etlik piliç karmalarına PKUY ilavesinin canlı ağırlığa etkileri 1. ve 5. haftalar hariç, önemli (P<0.05) bulunmuştur. PKUY dozları arttıkça canlı ağırlık artmış ve 150 mg/kg’lık dozyüksek ağırlığı sağlamıştır. Yem tüketimleri bakımından farklılıklar 2. hafta hariç, önemli (P<0.05) bulunmuştur. Karmalara 150 mg/kg PKUY ilavesi, yemden yararlanmayı önemli derecede (P<0.05) iyileştirmiştir. Karkas ağırlığı, karkas randımanı, but, sırt, kanat, göğüs, abdominal yağ ve kalp ağırlıkları PKUY dozları arttıkça önemli (P<0.05) düzeyde artmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={Effects of the Supplementation of Essential Oil Isolated from Orange Peel (Citrus sinensis L.) to Broiler Diets on the Performance}, volume={5}, number={127–135}, publisher={Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi}, author={Ahmet AYDIN,Ahmet ALÇİÇEK}, year={2018} }
APA
KOPYALA
Ahmet AYDIN,Ahmet ALÇİÇEK. (2018). Effects of the Supplementation of Essential Oil Isolated from Orange Peel (Citrus sinensis L.) to Broiler Diets on the Performance (Vol. 5). Vol. 5. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Ahmet AYDIN,Ahmet ALÇİÇEK. Effects of the Supplementation of Essential Oil Isolated from Orange Peel (Citrus Sinensis L.) to Broiler Diets on the Performance. no. 127–135, Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 2018.