Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Erzurum İli Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Yenilikleri Benimseme Açısından Değerlendirilmesi¥

Yazarlar: Sinan KILIÇTEK, Adem AKSOY

Cilt 6 , Sayı 3 , 2019 , Sayfalar 424 - 431

Konular:-

DOI:10.30910/turkjans.595216

Anahtar Kelimeler:Innovation,Dairy cattle

Özet: While there have been significant increases in the number of modern production businesses in recent years the number of holdings to compete in free market conditions is quite low. Although there is an important livestock culture in the study area, innovations in dairy cattle farms in the region have not been sufficiently adopted and the production is still carried out by traditional methods. The study material consists of 103 questionnaires which are active in dairy cattle in the province of Erzurum. Adopted by producers in dairy cattle enterprises operators in Erzurum province addressed 13 innovations such as milk milking unit, milk cooling tank, manure scraper, automatic drinker, trainer, calf unit, quarantine area, delivery room, feed store, artificial insemination, ventilation, technical support, silage use in dairy cattle farms. Ordered Probit Model was used to determine the factors that effect the adoption of innovations. The dependent variable of the study was divided into three groups: low, medium and high. According to the model result; the number of individuals in the family, the use of loans for agricultural purposes, the annual non-agricultural income, social security, the introduction of new technologies to bring about changes in income, the innovation to be cheap, to have information about innovation, to be innovative, to be tried innovation, to be applied by other farmers, milk marketing status, marketing, milk marketing period and number of bovine animals were found to be statistically significant.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Erzurum İli Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Yenilikleri Benimseme Açısından Değerlendirilmesi¥}, volume={6}, number={424–431}, publisher={Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi}, author={Sinan KILIÇTEK,Adem AKSOY}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Sinan KILIÇTEK,Adem AKSOY. (2019). Erzurum İli Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Yenilikleri Benimseme Açısından Değerlendirilmesi¥ (Vol. 6). Vol. 6. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Sinan KILIÇTEK,Adem AKSOY. Erzurum İli Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Yenilikleri Benimseme Açısından Değerlendirilmesi¥. no. 424–431, Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 2019.