Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Kayısı (Prunus armeniaca) ve Sandaloz Ağacı (Pistacia lentiscus) Sakızları Eksüdalarının Spektroskopik Karakterizasyonu ve Karşılaştırılması

Yazarlar: Murat ÇANLI

Cilt 6 , Sayı 3 , 2019 , Sayfalar 417 - 423

Konular:-

DOI:10.30910/turkjans.595211

Anahtar Kelimeler:Prunus armeniaca,Pistacia lentiscus

Özet: In this study, physicochemical chemical composition of apricot (Prunus armeniaca) and sandalose (Pistacia lentiscus) tree gums were determined. Structural component analysis has been completed by UV-Vis spectrophotometer, FT-IR and GC-MS. As a result, similar ratios of arabinose, xylitol, galactose, rhamnose, mannose and uronic acid in both gum were found in the composition. Protein and terpenoid varieties were determined. Compared to each other, the apricot gum exudate was found to have more protein and terpenoids than sandalose gum exudate.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Kayısı (Prunus armeniaca) ve Sandaloz Ağacı (Pistacia lentiscus) Sakızları Eksüdalarının Spektroskopik Karakterizasyonu ve Karşılaştırılması}, volume={6}, number={417–423}, publisher={Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi}, author={Murat ÇANLI}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Murat ÇANLI. (2019). Kayısı (Prunus armeniaca) ve Sandaloz Ağacı (Pistacia lentiscus) Sakızları Eksüdalarının Spektroskopik Karakterizasyonu ve Karşılaştırılması (Vol. 6). Vol. 6. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Murat ÇANLI. Kayısı (Prunus Armeniaca) ve Sandaloz Ağacı (Pistacia Lentiscus) Sakızları Eksüdalarının Spektroskopik Karakterizasyonu ve Karşılaştırılması. no. 417–423, Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 2019.