Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Morchella esculanta Protein Hidrolizatlarında Anjiotensin Dönüştürücü Enzim I’in Peptid İnhibitörlerinin Araştırılması

Yazarlar: Ali ZEYTÜNLÜOĞLU

Cilt 6 , Sayı 4 , 2019 , Sayfalar 859 - 869

Konular:-

DOI:10.30910/turkjans.633619

Anahtar Kelimeler:Angitensin converting enzyme-I,Hypertension,Protein hydrolysate

Özet: Mushrooms are use as therapeutics in alternative and complementary medicine as functional food because of contain a large number of biologically active components that offer health benefits and protection against many degenerative diseases. Morchella esculenta is one of the most highly priced edible mushrooms worldwide. It contains a wide range of active constituents which include tocopherols, carotenoids, organic acids, polysaccarides and phenolic compounds which exhibit a wide range of medicinal and pharmacological properties including anti-microbial, anti-inflammatory, immunustimulatory, antitumor and antioxidant. In this study; the peptide fragments were generated by alcalase hydrolysis from M. esculenta extracts were fractioned using ultrafiltration membranes. ACE inhibition were studied in the obtained fractions. The 5kDa


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Morchella esculanta Protein Hidrolizatlarında Anjiotensin Dönüştürücü Enzim I’in Peptid İnhibitörlerinin Araştırılması}, volume={6}, number={859–869}, publisher={Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi}, author={Ali ZEYTÜNLÜOĞLU}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Ali ZEYTÜNLÜOĞLU. (2019). Morchella esculanta Protein Hidrolizatlarında Anjiotensin Dönüştürücü Enzim I’in Peptid İnhibitörlerinin Araştırılması (Vol. 6). Vol. 6. Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Ali ZEYTÜNLÜOĞLU. Morchella Esculanta Protein Hidrolizatlarında Anjiotensin Dönüştürücü Enzim I’in Peptid İnhibitörlerinin Araştırılması. no. 859–869, Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 2019.