Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi

Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi

Karpuzda (Citrullus lanatus) Organik Tohum Üretim Olanaklarının Araştırılması

Yazarlar: Gülay BEŞİRLİ, İbrahim SÖNMEZ, Barış ALBAYRAK, Zühtü POLAT, Veysel ARAS, Mehmet ŞİMŞEK

Cilt 1 , Sayı 4 , 2019 , Sayfalar 37 - 42

Konular:Bahçe Bitkileri

Anahtar Kelimeler:Organic farming,Watermelon,Seed,Organik seed

Özet: This study was carried on under “Determination of Seed Yield and Quality Properties of Some Vegetable Species in Organic Seed Production Program” Project. The project that was started in 2009 is still going on. The results of first two circles of watermelon study were given in this manuscript. The study was done for getting organic certificated watermelon seed on original stage with Yalova Yuvarlak Alaca 18 cv. Yield (kg/da), 1000 seeds weight (g), 1 g seed number and germinated rate (%) were investigated as seed yield and quality properties. Avarage seed yield was found to be 24.50 kg/da. 1000 seeds weight, 1 g seed number and germinated rate were determined as 65.02 g, 13.95 and %94, respectively.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Karpuzda (Citrullus lanatus) Organik Tohum Üretim Olanaklarının Araştırılması}, volume={1}, number={4}, publisher={Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi}, author={Gülay BEŞİRLİ,İbrahim SÖNMEZ,Barış ALBAYRAK,Zühtü POLAT,Veysel ARAS,Mehmet ŞİMŞEK}, year={2019}, pages={37–42} }
APA
KOPYALA
Gülay BEŞİRLİ,İbrahim SÖNMEZ,Barış ALBAYRAK,Zühtü POLAT,Veysel ARAS,Mehmet ŞİMŞEK. (2019). Karpuzda (Citrullus lanatus) Organik Tohum Üretim Olanaklarının Araştırılması (Vol. 1, pp. 37–42). Vol. 1, pp. 37–42. Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Gülay BEŞİRLİ,İbrahim SÖNMEZ,Barış ALBAYRAK,Zühtü POLAT,Veysel ARAS,Mehmet ŞİMŞEK. Karpuzda (Citrullus Lanatus) Organik Tohum Üretim Olanaklarının Araştırılması. no. 4, Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi, 2019, pp. 37–42.