Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Parlamenter Denetim Aracı Olarak Sözlü Soru Önergelerinin Etkinliği

Yazarlar: İrfan NEZİROĞLU

Cilt 8 , Sayı 2 , 2006 , Sayfalar 151 - 168

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Anayasanın milletvekillerine tanıdığı parlamenter denetim yolları soru, Meclis araştırması, genel görüşme, gensoru ve Meclis soruşturmasıdır. Bunlardan soru, milletvekillerinin tek imza ile işletebildikleri yegâne denetim yoludur. Meclis araştırması, genel görüşme ve gensoru önergesi verebilmek içinaz yirmi milletvekilinin imzası gerekmektedir. Meclis soruşturması önergesinin ise üye tamsayısınınaz onda biri sayıda milletvekili tarafından imzalanması gerekir. Diğer denetim yollarıyla karşılaştırıldığında soru önergesi, milletvekillerinin başka bir üyeyi ikna etmek ihtiyacı duymadan yürütmeye karşı bireysel olarak kullanabildikleri tek denetim yolu olması açısından önemlidir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2006, title={Türkiye Büyük Millet Meclisinde Parlamenter Denetim Aracı Olarak Sözlü Soru Önergelerinin Etkinliği}, volume={8}, number={151–168}, publisher={Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi}, author={İrfan NEZİROĞLU}, year={2006} }
APA
KOPYALA
İrfan NEZİROĞLU. (2006). Türkiye Büyük Millet Meclisinde Parlamenter Denetim Aracı Olarak Sözlü Soru Önergelerinin Etkinliği (Vol. 8). Vol. 8. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi.
MLA
KOPYALA
İrfan NEZİROĞLU. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Parlamenter Denetim Aracı Olarak Sözlü Soru Önergelerinin Etkinliği. no. 151–168, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 2006.