Records of Natural Products

Records of Natural Products

Amino and Fatty Acids of Wild Edible Mushrooms of the Genus Boletus

Yazarlar: Valery M. Dembitsky, Alexer O. Terent’ev Dmitri O. Levitsky

Cilt 4 , Sayı 4 , 2010 , Sayfalar 218 - 223

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Boletus ,Mushrooms,Amino acids,Fatty acids,GC-MS

Özet:  A comparative study on the free amino acids of 15 wild edible mushroom species belonging to the genus Boletus (phylum Basidiomycota) was developed. The major amino acids in the fruit bodies were arginine , alanine, glutamine, and glutamic acid. The most abundant fatty acids were oleic ( 9-18:1), linoleic acid (9,12-18:2) , and palmitic acid (16:0), but a great variation of the ester composition from one to another one was found. Chemical constituents were characterized by GC-MS, and other chemical methods.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2010, title={Amino and Fatty Acids of Wild Edible Mushrooms of the Genus Boletus}, volume={4}, number={218–223}, publisher={Records of Natural Products}, author={Valery M. Dembitsky, Alexer O. Terent’ev  Dmitri O. Levitsky}, year={2010} }
APA
KOPYALA
Valery M. Dembitsky, Alexer O. Terent’ev  Dmitri O. Levitsky. (2010). Amino and Fatty Acids of Wild Edible Mushrooms of the Genus Boletus (Vol. 4). Vol. 4. Records of Natural Products.
MLA
KOPYALA
Valery M. Dembitsky, Alexer O. Terent’ev  Dmitri O. Levitsky. Amino and Fatty Acids of Wild Edible Mushrooms of the Genus Boletus. no. 218–223, Records of Natural Products, 2010.