Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi

Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi

Üniversite Öğrencilerinin Kampüs Özel İşletmelerini Tercih Nedenleri ve Beklentileri

Yazarlar: Ahmet GÜRBÜZ, Nurettin AYAZ, Mete ALBAYRAK

Cilt 2 , Sayı 1 , 2018 , Sayfalar 87 - 107

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Kampüs Özel İşletmeleri,Öğrenci,Güdü,Beklenti

Özet: Üniversite kampüs alanları önemli bir yaşam merkezi olup akademik personel, idari personel ve öğrenciler bu merkezin önemli paydaşlarıdır. Ancak son yıllarda kampüs alanlarındaki paydaşlara özel işletmeler de (lokanta, pastane, kuaför, market vb.) sıkça dahil olur hale gelmiştir. Bu araştırmanın amacı üniversite öğrencilerini kampüs özel işletmelerine yönelten nedenlerin ve üniversite öğrencilerinin özel işletmelerden beklentilerinin ortaya çıkarılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda 340 üniversite öğrencisinden anket tekniği kapsamında veri toplanmıştır. Öğrencileri özel kampüs işletmelerine yönelten nedenler ve beklentileri ile demografik özellikleri arasındaki ilişki test edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre öğrencileri kampüs özel işletmelerine gitme nedenleri hazsal nedenler, grup aidiyeti ve avantaj olarak belirlenmiştir. Üniversite öğrencilerinin kampüs özel işletmelerinden beklentileri ise sigara içme imkanı ve kredi kartı ile ödeme kolaylığı sağlanması yönündedir.   


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={Üniversite Öğrencilerinin Kampüs Özel İşletmelerini Tercih Nedenleri ve Beklentileri}, volume={2}, number={1}, publisher={Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi}, author={Ahmet GÜRBÜZ,Nurettin AYAZ,Mete ALBAYRAK}, year={2018}, pages={87–107} }
APA
KOPYALA
Ahmet GÜRBÜZ,Nurettin AYAZ,Mete ALBAYRAK. (2018). Üniversite Öğrencilerinin Kampüs Özel İşletmelerini Tercih Nedenleri ve Beklentileri (Vol. 2, pp. 87–107). Vol. 2, pp. 87–107. Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi.
MLA
KOPYALA
Ahmet GÜRBÜZ,Nurettin AYAZ,Mete ALBAYRAK. Üniversite Öğrencilerinin Kampüs Özel İşletmelerini Tercih Nedenleri ve Beklentileri. no. 1, Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi, 2018, pp. 87–107.