Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
Yazarlar: Halil ÖZÇELİK, Kerem ALAGÖZ, Adem Yavuz SÖNMEZ
Konular:Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi
Anahtar Kelimeler:Su ürünleri yetiştiriciliği,Mekanizasyon,Atık su yönetimi
Özet: Özet: Sürdürülebilir su ürünleri üretimininönemli amacı minimum ekolojik etkiye sahip sistemler kullanılarak doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanarak yiyecek üretmektir. Su ürünleri üretiminde atık sular çevrede olumsuz etkilere neden olabilecek birçok şey içermektedir. Bu içerikleri, çözünmüş ya da parçacıklı organik maddeler, besi elementleri, özel organik veya inorganik bileşikler olabilir. Kapalı devre sistemler atık yönetimi ve besin dönüşümü noktasında atık suyun kullanımında ayrıcalıklar ortaya koyabilir. Bu yüzden, bu çalışmada kültür balıkçılığında kullanılan mekanizasyon araçlarından bahsedilmiştir. Bu mekanizasyon araçlarının kullanım amacı ve nasıl kullanılacağına dair bilgiler verilmiştir. Sonuç olarak mekanizasyona neden ihtiyaç duyulduğuna değinilmiş ve eksikliğin nasıl giderileceği konusun da tavsiyelerde bulunulmuştur.