Eurasian Journal of Forest Science

Eurasian Journal of Forest Science

A study on antioxidant properties of Gyrodon lividus

Yazarlar: Celal BAL

Cilt 6 , Sayı 2 , 2018 , Sayfalar 40 - 43

Konular:Fen

DOI:10.31195/ejejfs.425071

Anahtar Kelimeler:Gyrodon lividus,Edible mushrooms,Antioxidant,Oxidative stress,Oxidant

Özet: It is possible to classify mushrooms as edible, inedible and poisonous. The present study aimed to determine the antioxidant potential of Gyrodon lividus (Bull.) Sacc., an edible mushroom species Thus, total antioxidant status (TAS) and total oxidant status (TOS) of mushroom ethanol extracts were determined and oxidative stress index was calculated based on TAS and TOS findings. Based on the study findings, the TAS value was 2.077 ± 0.087, TOS value was 13.465 ± 0.213 and OSI level was 0.651 ± 0.037. Thus, it was suggested that the mushroom had antioxidant potential, however G. lividus collected in Burdur province should be consumed with care due to the high oxidative stress levels.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={A study on antioxidant properties of Gyrodon lividus}, volume={6}, number={2}, publisher={Eurasian Journal of Forest Science}, author={Celal BAL}, year={2018}, pages={40–43} }
APA
KOPYALA
Celal BAL. (2018). A study on antioxidant properties of Gyrodon lividus (Vol. 6, pp. 40–43). Vol. 6, pp. 40–43. Eurasian Journal of Forest Science.
MLA
KOPYALA
Celal BAL. A Study on Antioxidant Properties of Gyrodon Lividus. no. 2, Eurasian Journal of Forest Science, 2018, pp. 40–43.