Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

BİTKİSEL ORİJİNLİ GIDALARDA BULUNAN BAZI DOĞAL ANTİOKSİDAN MADDELER ve ETKİLERİ

Yazarlar: Hilal ÇOLAK, Beyza ULUSOY

Cilt - , Sayı 8 , 2005 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Antioksidanlar, oksidatif bozulmayı önleyen maddelerdir. Bitkiler, çeşitli sebze ve meyveler birçok doğal antioksidan maddeyi içermektedir. Özellikle meyveler, doğal antioksidan maddelerden C vitamini ve fenolik bileşikleri bol miktarda bulundurduğundan, kanserlerden ve çeşitli hastalıklardan korunmak için önerilmektedir. Bu derlemede, antioksidanların etki mekanizması, fonksiyonları ve bitkisel kökenli doğal antioksidan maddeler bu konu ile ilgili son araştırmalar da değerlendirilerek ele alınmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2005, title={BİTKİSEL ORİJİNLİ GIDALARDA BULUNAN BAZI DOĞAL ANTİOKSİDAN MADDELER ve ETKİLERİ}, volume={0}, number={8}, publisher={Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi}, author={Hilal ÇOLAK,Beyza ULUSOY}, year={2005}, pages={0} }
APA
KOPYALA
Hilal ÇOLAK,Beyza ULUSOY. (2005). BİTKİSEL ORİJİNLİ GIDALARDA BULUNAN BAZI DOĞAL ANTİOKSİDAN MADDELER ve ETKİLERİ (Vol. 0, p. 0). Vol. 0, p. 0. Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Hilal ÇOLAK,Beyza ULUSOY. BİTKİSEL ORİJİNLİ GIDALARDA BULUNAN BAZI DOĞAL ANTİOKSİDAN MADDELER ve ETKİLERİ. no. 8, Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, 2005, p. 0.