Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

‘Black Diamond’ Erik Çeşidinde Glisin Betain Uygulamasının Muhafaza Süresine Etkileri

Yazarlar: Burak Erdem ALGÜL, Gülsüm ALKAN, Engin ERTAN

Cilt 1 , Sayı Özel , 2016 , Sayfalar 1 - 6

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu çalışmada, Japon grubu Black Diamond erik çeşidinde hasat öncesi glisin betain uygulamasının modifiye atmosfer poşeti (MAP) içerisinde muhafaza ve kalite üzerine etkileri incelenmiştir. Belirlenen erik ağaçlarına 17.06.2015 ve 06.07.2015 tarihlerinde glisin betain etkili maddeli ‘Greenstim’ adlı %0,5 dozunda osmotik koruyucu preparat pulverize edilerek uygulanmıştır. İkinci uygulamadan 15 gün sonra meyveler hasat edilerek, kontrol grubu ve glisin betain uygulaması yapılmış meyveler MAP içerisinde 0 ℃ sıcaklık ve %85-90 oransal nemli soğuk hava deposunda 45 gün süre ile muhafaza edilmiştir. Depodan 15’er günlük aralıklarla çıkartılan örneklerde ağırlık kaybı, meyve eti sertliği, suda çözünür kuru madde miktarı, titre edilebilir asit miktarı, pH, meyve kabuk rengi ve meyve et rengi gibi kalite analizleri yapılmıştır. Çalışma sonucunda MAP içerisindeki kontrol grubu ve uygulama örneklerinde depolama sonunda ağırlık kayıplarının yaşanmadığı, uygulama yapılmış meyvelerde depolama başlangıcında ve depolama sonunda daha yüksek titre edilebilir asit miktarı ve suda çözünür kuru madde miktarları belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Erik, Black Diamond, MAP, glisin betain, muhafaza süresi


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={‘Black Diamond’ Erik Çeşidinde Glisin Betain Uygulamasının Muhafaza Süresine Etkileri}, volume={1}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Burak Erdem ALGÜL,Gülsüm ALKAN,Engin ERTAN}, year={2016}, pages={1–6} }
APA
KOPYALA
Burak Erdem ALGÜL,Gülsüm ALKAN,Engin ERTAN. (2016). ‘Black Diamond’ Erik Çeşidinde Glisin Betain Uygulamasının Muhafaza Süresine Etkileri (Vol. 1, pp. 1–6). Vol. 1, pp. 1–6. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Burak Erdem ALGÜL,Gülsüm ALKAN,Engin ERTAN. ‘Black Diamond’ Erik Çeşidinde Glisin Betain Uygulamasının Muhafaza Süresine Etkileri. Meyve Bilimi, 2016, pp. 1–6.